Hvem kommer først rundt svingen

Motocross er en sport som krever presisjon, motorglede og masse ståpåvilje. Det er ikke uten grunn mange lar det bli med tanken om å bli den neste Andreas Jonsson eller Rune Holta. Speedway er en konkurranseform som er svært populær i hele verden, men som har mange flere tilskuere i Sverige enn i Norge. Hvorfor er det slik og hva er egentlig speedway?

Speedway, motorsport på rundbane

Speedway er en sport som foregår på grusete eller isete rundbaner. Det handler om to ting:

  • Fart
  • Plassering

For her går det rundt og rundt hele tiden, og bommer du på inngangen av svingen, da kan det være over og ut. Det er kun de beste som kan håndtere denne vanvittige anstrengelsen. Det er likevel ikke rart sporten er såpass publikumsvennlig. Her er det alltid action.

Ellers kan du konkurrere på en helt annen måte, som ikke krever så mye innsats. Ta med en skikkelig Maria Bingo Bonus og spill helt fritt ved å registrere en konto. Her finner du spilleautomater med jackpot, livekasino og til og med odds for de som elsker speedway. Den raskeste veien til mål på motorsykkel.

Hvem kommer så først rundt svingen?

Det hele handler om to ting:

  • Posisjon inn i svingen
  • Fartsøkning på riktig tidspunkt

Du vil nemlig som regel ha første inngang til svingen. Du konkurrerer mot fire andre i samme heat, så her må du sørge for å få en god utgangsposisjon. Svingene kommer fort på rytterne, og her må du kurve banen din riktig. På den måten vil du skli sideveis et godt stykke rundt svingen, før du igjen gir full gass og skyter rett fram. Gjør du det riktig, vinner du. I teorien er det veldig enkelt, i praksis er det noe helt annet.

Vil du bare sitte å se på, kan du også få tid til helt andre ting enn trening og terping på svinger.