Hill Climb – en gren av motocross

Motocross er sporten som har flere aktive medlemmer enn de fleste skulle tro. Men som motocross-interessert visste du det kanskje. Det at motocross er større enn bilcross derimot, er kanskje overraskende også for deg. Motocross er delt opp i en rekke forskjellige grener som:

  • Speedway
  • Endura
  • Supermoto
  • Hill climb

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hill climb, en konkurranseform som setter fokus på det lave tyngdepunktet. Hill climb, eller bakkeløp, er en ekstrem form for motocross. Det er nemlig om å gjøre å komme seg opp den stupbratte bakken. Kriteriet er at bakken skal bli brattere og brattere jo lenger opp du kommer, helt til toppen.

Hill Climb handler om teknikk

Bakkeløp handler mye om å legge en plan for anstrengelsen. Hvilke veivalg konkurrentene tar, og hvor langt opp bakken de kommer seg. Det kan også bli nervepirrende før forsøket, og da kan du heller ta et avbrekk og se på ting som går rundt og rundt.

Det er helt gratis å teste https://mariacasinobonus.com/no/, og her fins faktisk spilleautomater som kan gi litt ny inspirasjon. Det er mest naturlig å nevne automaten King of The Mountain fra Quickspin, fordi det er nettopp det du prøver å bli. Selv om denne bakken er bratt, kan du se for seg Route 777 spillet fra Elk Studios. Denne veien går rett fram så langt øye kan se. Da blir det ikke like skummelt å ta fatt på den stupbratte bakken.

Likevel er det Nitro Circus fra Yggdrasil som minner mest om motocross. Her kan du få bort litt av nervepresset og ta noen bonusrunder uten å risikere noe. Her er det bare å samle symboler for gedigne kjempehopp og utrolige gevinster vil dukke opp.

Hill climb i Norge

Du må bli medlem av Norsk Motorsportforbund for å delta i denne sporten. Da kan du skaffe deg en motorsykkel som du kan modifisere for denne typen sport. For eksempel en KTM med lavt tyngdepunkt. Lykke til!