Motocrossklubber i Norge

Har poden fått øynene opp for motocross etter å ha sett på André Villa eller Ailo Gaup, da har du litt av en utfordring foran deg. Motocross er en sport i frammarsj, og krever at du har motorsykkel, tilgang til hopp i din nærhet og ellers masse tid til overs. Det er ingen grunn til ikke å starte opp, for det fins mange motocrossklubber i Norge. Barn må ha fylt 13 år og ha lisens for å være med i konkurranser. Jeanette Våge er Norges mest suksessfulle motocrosskjører, med sine medaljer fra VM og EM.

Her kommer en liten oversikt over noen motocrossklubber i Norge, og litt informasjon om dem.

Lunner Motorsport

Lunner ligger mellom Oslo og Gjøvik, og har en av landets største motocrossklubber. Området passer utmerket for denne type aktivitet, da terreng og baner ligger naturlig i landskapet. Klubben har egne tiltak for unge mellom 10 og 19 som kan trene på mange typer motocross. Klubben er innlemmet i NMF – Norges Motorsportforbund. Enduro-løypa er klubbens stolthet med 2 kilometer skogsløype.

Froland MX

Froland ligger ved Tvedestrand og Grimstad og er en motocrossklubb i aktivitet. Her trener små og store i grener som hill climb, endura og speedway. Selv barn under 13 år kan få lov til å prøve seg. Froland kalles også bare FMX, og er en klubb for de som liker motorsykler, fart og mekanikk. Alle jobber for en felles interesse, som er alt som har med motocross å gjøre.

Frosta motocrossklubb

Denne klubben holder til i Trøndelag, en times kjøring fra Trondheim. Her har de et bredt tilbud for barn og unge, som kan prøve seg i naturlige omgivelser. Klubben legger vekt på allsidig trening og har en egen side på Facebook du kan oppdatere deg på. Klubben drives av frivillighet, engasjement og god dugnadsånd.